2012- cuprinde evolutia zodiilor de-a lungul anului 2012 facand legatura cu compatibilitatea dintre ele.
In 2012, Jupiter trece prin si , oferind acestor doua evenimente de importanta majora. Sunt zodiile cele mai favorizate ale anului, care vor cunoaste acum o innoire vizibila a vietii, un alt ritm de viata, o alta directie de explorare in viata. Cei mai influentati de mersul planetelor in 2012 sunt, asadar, Racii, Fecioarele, Balantele, Sagetatorii, Varsatorii si Pestii, carora li se ofera evenimente profunde de reformulare a propriilor vieti.

Este una din zodiile favorizate ale anului 2012. Trecerea lui Jupiter prin in octombrie-decembrie 2012 declanseaza momente dificile, scapati de sub control adevarata dimensiune a lucrurilor si va lasati atras de prea multe directii simultan, cu riscul de a nu atinge nici una. Viata va scapa putin de sub control si nu mai stiti cum sa faceti fata iuresului de evenimente. Aveti tendinte spre exagerare, va lipseste simtul masurii, nu stiti cand sa va opriti si atingeti extremele foarte usor. Pretindeti prea mult de la dv. si de la ceilalti si va consumati energia fara rost. Tendinta spre abuz si excese va poate cauza probleme de sanatate: mancati prea mult, beti prea mult, consumati totul in cantitati prea mari. Prezenta lui Pluto in aduce schimbari favorabile in viata Berbecilor. Treceti printr-un proces de reafirmare a personalitatii dv. si va reconstruiti calea dupa noi principii de viata. Deveniti alt om si, la capatul acestui proces de reformulare, veti arata lumii o personalitate radical transformata. Porniti pe un drum cu totul nou fata de anii anteriori, de parca ati schimba calea de evolutie. Depasiti cu succes orice piedici, datorita marii ambitii si motivatii de care dati dovada. Va analizati viata mult mai serios si descoperiti unde trebuie sa aduceti schimbarile cele mai profunde. Va asumati noi responsabilitati si sunteti gata sa luptati, nu va mai este frica de fatalitate, de ghinion, de dusmani nevazuti, ci aratati o latura noua, de om puternic pregatit pentru orice. Va mobilizati toate fortele spre atingerea telurilor cele mai importante si va refaceti cu succes dupa perioadele anterioare dificile. Luati o nota buna la examenul de maturitate prin care treceti.

 

Sunteti una din zodiile cel mai putin incercate in 2012, dar, chiar daca planetele nu au prea mult de lucru cu dv., nu veti fi scutit de evenimente. Ceea ce va vine in ajutor este trecerea lui Jupiter prin (ianuarie-septembrie 2012), ce declanseaza una din cele mai bune perioade din ultimii ani. Bucuria si entuziasmul de a trai pun stapanire pe dv. si simtiti ca prindeti viata, ca deveniti mai curajos si mai increzator in fortele proprii. Apar sperante noi pentru viitor, fericirea, succesul, sansa sunt prin preajma, deci nu poate fi decat o perioada reusita. Aveti o parere buna despre dv. si aveti curajul de a va demonstra calitatile. Este o perioada norocoasa pentru Tauri, succesul venind in cele mai importante planuri ale vietii. Ceea ce va afecta insa viata Taurilor in 2012 este prezenta Nodului lunar Nord in aceasta , ce poate declansa evenimente de destin prin care viata dv. capata o alta culoare. Descoperiti dintr-o data ca o latura a personalitatii dv. a fost insuficient valorificata si este timpul sa o aduceti la lumina. Poate fi momentul revelarii unei alte identitati, devenind cu totul altul. Este un moment foarte important, rarisim in viata unui om, ce are loc o data la 18 ani, prin care vi se aduce aminte care e drumul dv. in viata, vi se da o lectie de destin prin care trebuie sa rectificati ceva din directia pe care mergeati anterior. Mana destinului intervine in viata dv. pentru a va oferi o cale de evolutie noua. Orice este posibil acum, schimbarea de sens fiind extrem de importanta.

 

Prezenta lui in in 2012 descrie o perioada creativa si sensibila ce va deschide cai noi de cunoastere in planurile abstracte ale vietii. Fie ca aveti sau nu preocupari artistice, scoateti la iveala un potential creativ deosebit care va ajuta sa va manifestati cu rafinament si sensibilitate. Se contureaza un nou ideal in fata dv. si incepeti sa construiti etaj cu etaj edificiul care duce la atingerea acestui tel. Sunteti sensibil la problemele celorlalti, de aceea acum ati putea avea succes in activitati in legatura directa cu publicul. Aveti o inclinatie aparte spre latura sensibila a vietii: arta, poezie, muzica, dragoste, psihologie. Sunteti atras de lumi imaginare si sunteti capabil sa creati un intreg univers in care va simtiti bine. Descoperiti partea frumoasa a vietii si fugiti de realitate undeva unde totul pare ideal. V-ati putea indragosti de un om sensibil, foarte aproape de idealul pe care l-ati cautat, fata de care aratati nu numai o imensa admiratie, ci si o deosebita apropiere sufleteasca. Prezenta lui Pluto in este dura pentru , deoarece poate fi declansatorul unor crize profunde, aspecte ce continua din anii anteriori. Presiunea este insuportabila pentru unii Gemeni va iesiti din fire extrem de usor, lasandu-va stapanit de atitudini rebele si extremiste. Trebuie sa invatati sa fiti mai tolerant cu lumea, pentru ca aveti tendinte spre dictatura, autoritate, manipulare, dorind mereu sa fiti deasupra tuturor. Este un moment unic, cand dati piept cu unele din cele mai profunde provocari ale sortii. Va fi un moment de lunga durata in care viata dv. cunoaste o restructurare: totul se poate rasturna acum pentru a da nastere unei noi directii de evolutie. Se naste alt om in propria dv., ies la iveala capacitati si talente necunoscute si va refaceti viata pe un alt schelet. Cele mai mari rasturnari de destin pot avea loc acum, dar nu veti fi scutit de suferinta, toate fiind teste de incercare. Va exista o prelunga senzatie de ghinion, de frustrare, de insatisfactie, ajungand la concluzia ca trebuie sa faceti modificari masive si drastice. Confruntarile cu care dati piept in aceasta perioada nu vor fi deloc usoare, deci este un punct critic major in destinul dv. La aceste mari bulversari sunt supusi mai ales cei nascuti in a doua jumatate a Gemenilor, prima parte a zodiei depasind deja perioada dificila pe care Pluto le-a descris-o anii anteriori.

 

Trecerea lui Saturn prin zodia dv. pe tot parcursul anului 2012 genereaza o perioada apasatoare, cu multe stari frustrante si cu posibile probleme de sanatate sau stari depresive, cand vi se va parea adeseori ca totul este blocat. Este insa doar o stare trecatoare, dar veti fi tentat sa vedeti totul numai in negru. Poate fi momentul unor realizari deosebite in plan profesional, in care vi se confirma daca profesia aleasa este sau nu cea potrivita. Daca se dovedeste a nu fi potrivita, acest aspect planetar va poate genera o modificare de proportii, descoperind calea spre care trebuie sa porniti. 2012 poate fi un moment de rasplata pentru eforturile depuse in ultimii ani. Pot aparea schimbari majore in plan profesional, cum ar fi o reprofilare, un curs de specializare, o alta profesiune, o alta functie, modificari ale ierarhiei socio-profesionale din care faceti parte, alte responsabilitati la serviciu, alt loc de munca sau orice alt eveniment prin care veti aduce stabilizare in cariera dv. Saturn in aduce o stare mai sumbra decat de obicei, psihicul si fizicul pot fi negativ influentate. Sunteti mai singuratic, nu va atrage compania prietenilor, ci aveti nevoie de o perioada de reculegere. Uranus in deschide o perioada buna in plan mental, cu atractie spre spiritualitate, cultura, cunoastere la nivel mai larg. Puteti fi atras de noi domenii de studiu: stiinta, tehnica, astrologie, paranormal. Pentru cei care intra acum la facultate, poate fi o schimbare majora de directie, fiind tentati de alte domenii decat cele la care v-ati gandit anterior, pe cand altii pot abandona facultatea pentru o alta preocupare. Vreti mai multa libertate de expresie, de gandire, de miscare, deci rupeti orice limite la care ati fost supus, dorind sa va alegeti singur directia de evolutie. Sansele de calatorie cresc, poate chiar cu ocazia de a parasi tara natala, pentru a va reconstrui lumea pe alte meleaguri. Sunteti excentric, modern, cu viziuni liberale, un om al timpurilor actuale, deci noul patrunde in viata dv. aducand surprize placute, pornind mai ales de la o schimbare de mentalitate si de viziune asupra lumii.

 

Prezenta lui in marcheaza o perioada critica pentru Lei, pe care o veti resimti ca pe o mare deruta. In 2012 puteti cadea usor victima energiilor negative ale celorlalti, ca atare trebuie sa va protejati, pentru ca sunteti mult mai expus la atacuri psihice sau energetice. Puteti fi usor inselat, escrocat, mintit, ca atare atentia dv. trebuie sa fie foarte ascutita, pentru a nu lasa nici o incorectitudine sa va influenteze. Suferiti de un complex de inferioritate, puternic subminat de altii, fugiti de realitate, nu vreti sa cunoasteti adevarul in situatiile cele mai grave. Sunteti extrem de vulnerabil in plan emotional, sufletul dv. poate fi tulburat de cel mai mic gest sau de cea mai mica deceptie. Obsesiile, depresia sau grijile vor fi dispozitii psihice frecvente pentru ca va simtiti singur in fata greutatilor. Deceptiile amoroase sunt si ele posibile, pentru ca puteti crea vise din nimic si va puteti indragosti de cine nu trebuie. Deschideti bine ochii in acest an, ca sa nu porniti in directii iluzorii. Pluto in Sagetator continua seria modificarilor profunde in planul sentimental, dand nastere unor schimbari favorabile in viata dv. Unii Lei isi descopera talente nebanuite in domenii artistice sau sportive, preocuparile de timp liber devenind o atractie noua ce va pun fata in fata cu noua dv. vocatie. Trebuie sa cautati acel domeniu creator in care va puteti manifesta cel mai bine calitatile. Va asumati noi responsabilitati, una din acestea fiind, pentru unii Lei, rolul de parinte.

 

FECIOARA

Trecerea lui Jupiter prin propria dv. , in primele 9 luni ale lui 2012, este un moment rar si important in viata dv., ce are loc o data la 12 ani. Marcheaza o renastere, o inflorire pe toate planurile, sunteti mai energic, mai entuziast, mai plin de viata. Cu tonus ridicat si cu gandire pozitiva, totul se va rezolva cu succes. Simtiti nevoia unei schimbari si incepeti cu modul dv. de comportament sau cu aspectul fizic. Va simtiti bine si degajati o energie pozitiva in orice situatie, ceea ce va va asigura respectul celorlalti. Viata dv. capata acum alta culoare, mult mai luminoasa, si sunteti extrem de aproape de a spune ca sunteti fericit. Puteti cunoaste unele din cele mai importante succese ale vietii dv. prin care va manifestati personalitatea cu mai multa energie. Acum s-ar putea naste o alta identitate: va schimbati numele, va casatoriti, preluati o noua functie, deci aratati lumii un alt om decat cel care erati inainte. Sunteti o personalitate optimista, pozitiva, care nu se lasa infranta de greutatile vietii. Norocul e de partea dv. si abordati o atitudine deschisa si joviala. Acum sunteti pe deplin protejat de destin si aveti toate sansele sa reusiti in tot ce va propuneti. Uranus in , insa, induce o stare foarte ciudata de revolta pentru unele Fecioare. Simtiti ca nu va mai ajunge lumea in care traiti si vreti sa va eliberati de tot ce va tine blocat intr-o lume prea stramta. Nu mai suportati regulile, legile, deciziile altora, ci vreti sa va manifestati propria vointa si sa va recapatati independenta. Vreti sa faceti o revolutie in viata dv. personala. Descoperiti aspectele care va tineau blocat si incepeti sa le dati la o parte. Va rupeti de ceea ce va tinea inchis in tiparele vechi: de relatii defectuoase, de prietenii inutile, de profesiuni nesatisfacatoare, de casnicii frustrante, alungati vechiul si lasati noul sa invadeze, cu agresivitate chiar, pentru ca aceasta revolutie poate corespunde cu distrugerea intregului esafod pe care v-ati construit pana acum viata. Vreti sa deveniti alt om, si incepeti sa schimbati totul.

BALANTA

Jupiter intra in zodia dv. in octombrie 2012, ceea ce deschide o perioada extrem de buna pentru dv. Deoarece este un eveniment rar in viata unui om – ce are loc o data la 12 ani – trebuie sa primiti influenta lui Jupiter cu incredere si optimism. Jupiter nu trece neobservat, ci aduce noutate si progres pe toate planurile, va confera forta de a depasi marile impasuri ca sa va atingeti telurile. Sunteti protejat de destin, deci trebuie sa aveti acum indrazneala de a ajunge pana la cele mai inalte vise ale dv., pentru ca sunt sanse sa le atingeti. O alta personalitate iese acum la iveala, ati mai invatat ceva de la viata si va puteti manifesta cu alta energie. Viata dv. capata alta culoare si sunteti extrem de aproape de senzatia de implinire pe care o visati. Ca si Fecioarele, sunteti principalii actori ai marilor evenimente de destin ai acestui an, deci vi se vor oferi laurii victoriei in multe din proiectele la care ati muncit in ultimii ani. Adevarata dv. valoare este confirmata si puteti fi recompensat din belsug cu succes, noroc si reusita. Neptun din Varsator continua sa va faca sensibil si bun, apropiat de lucrurile frumoase ale vietii. Iubirile Balantelor sunt favorizate, deci poate fi momentul ideal pentru a trai povesti de amor dintre cele mai romantice, avand impresia ca ati gasit partenerul potrivit. Sensibilitatea ajunge la apogeu, ca atare persoanele cu predispozitii artistice pot crea acum marile capodopere ale vietii lor. Profitati de inspiratia si romantismul pe care Neptun vi le confera in aceasta perioada, pentru ca poate fi sansa dv. de afirmare in domeniile artistice spre care tintiti. Perioada benefica sa deveniti parinte continua pentru Balante si in acest an, deci visul de a avea copii vi se poate implini.

Saturn in Rac, in 2012, va face sa fiti mult mai riguros si mai organizat, incepeti sa faceti putina ordine in viata dv. Poate fi unul din anii cei mai siguri pentru Scorpioni, deveniti mult mai eficient in ceea ce faceti si mai sigur pe ceea ce ganditi. Eforturile ajung la realizari concrete, deci va fi o perioada in care totul capata contur concret. Gandirea devine mai clara, deci a sosit momentul in care ceea ce planificati poate fi pus in practica, fara a ramane doar la nivel de proiect. Calatoriile nu sunt foarte bine reprezentate pentru Scorpioni, fiind mult mai legati de taramurile natale decat celelalte , deci eventualele incercari de a emigra se pot solda cu amanari, nefiind momentul bun de a va implanta radacinile in alta parte. Puteti incepe studiul unei noi stiinte din care se va naste mai tarziu o profesie, studiile superioare sunt favorizate, descoperind domeniul care va reprezinta. Uranus in Pesti indica o perioada buna in plan sentimental. Pentru unii poate fi momentul ideal de a face o noua cucerire, dar si o perioada in care dragostea poate ajunge la cote maxime, descoperind alaturi de dv. pe cel care vi se potriveste cel mai bine. Noul patrunde in viata dv. cu surprize placute, traind o perioada efervescenta cu momente fericite. Trecerea Nodului Nord prin declanseaza o mare proba de incercare pentru dv. Vi se cere imperativ sa va manifestati vointa si personalitatea la capacitate maxima, sa uitati de slabiciuni si sa scoateti la iveala latura dv. puternica. Este un moment cheie, prin care vi se aminteste ca este timpul sa iesiti din umbra si sa atrageti atentia asupra dv. Anul 2012 poate fi testul dv. de viata, care va obliga sa abandonati un comportament ce nu-si mai are rostul, pentru a face loc unei noi identitati.

SAGETATOR

Ceea ce va afecteaza cel mai mult este prezenta lui Pluto in propria zodie in 2012. Sagetatorii nascuti in prima parte a zodiei deja cunosc impactul dur al influentei plutoniene asupra vietii lor. Este un moment extrem de dificil, dati piept cu unele din cele mai profunde provocari ale sortii. Va fi un moment de lunga durata in care viata dv. cunoaste cutremure prin care totul este reconstruit pe fundamente noi. Deveniti alt om, descoperind o alta fiinta, pe care nu ati avut curajul sa o aratati. Nu veti fi scutit de marile crize ale vietii, momentul poate fi dramatic pentru unii, atmosfera poate fi grea, avand parte de unele din cele mai dificile lupte pe care le-ati dus vreodata. Schimbati, incetul cu incetul, aproape totul in viata dv., deci va puteti astepta la rasturnari majore: in profesie, in cuplu, in familie, in tot ceea ce va reprezenta anterior. Acum totul renaste, dar nu lipsit de durere… Exista riscul unor probleme de sanatate sau al unor mari incercari de destin, din care veti invata lectii importante de viata. Este un punct critic in destin, de care nu are parte oricine, de aceea aceasta pare a fi perioada de reconstructie a Sagetatorilor. Acum vi se releva sensul vietii, chiar daca la originea acestui proces de reformulare se afla momente grele. Sagetatorul este totusi favorizat de prezenta asteroidului casatoriei in zodia sa pe parcursul lunii ianuarie, ceea ce mareste sansele de casatorie pentru nativii acestei zodii. Daca aveti de gand sa va casatoriti, ianuarie 2012 poate fi momentul ideal sa o faceti.

Trecerea lui Jupiter prin Fecioara in primele 9 luni ale anului 2012 va influenteaza sa indrazniti spre implinirea marilor vise. Aveti nevoie de libertate sa faceti ceea ce visati iar Jupiter va confera optimismul necesar de a merge pana departe. Entuziasmul pune stapanire pe dv. si simtiti ca prindeti viata. Saturn in Rac are o influenta mai dura, pentru ca aduce piedici si intarzieri in proiectele dv. Va veti confrunta cu amanari si veti resimti o lipsa de orizont. Tot ce apare in aceasta perioada, se naste cu efort, asteptare si insistenta. Veti spune mai des ca oricand „nu pot”, „imposibil”, „renunt”, dar este doar o proba de incercare prin care trebuie sa va demonstrati maturitatea, angajarea si seriozitatea de a va asuma responsabilitati. Rezolvarea problemelor depinde de capacitatea dv. de concentrare si de vointa dv., dar si de rabdarea pe care o veti dezvolta. Este o perioada grea, dar cu atat mai importante si mai solide vor fi rezultatele finale. Va simtiti inchis intre niste ziduri stramte si nu aveti curajul sa va manifestati, vi se pare ca sunteti prins intr-o capcana si nu puteti face nimic concret pentru a va elibera. Dar este doar o perioada de asteptare… Trecerea asteroidului casatoriei prin zodia dv. intre februarie si noiembrie mareste sansele de mariaj in cazul celor singuri, sau amelioreaza si energizeaza atmosfera in cuplu. Multe evenimente cu adevarat importante pentru viata in doi pot avea loc acum, prin care va construiti o lume mai stabila alaturi de partener.

VARSATOR

Trecerea lui Jupiter prin Balanta in ultimele doua luni ale anului 2012 va alege si pe dv. ca pe una din zodiile favorizate pentru un pic mai bine in viata dv. Totul devine mai optimist si visele pot fi atinse mai usor datorita unui plus de energie pozitiva ce va invadeaza viata. Poate fi unul din anii dv. buni, in care aveti sanse certe de a cunoaste succesul in tot ce va propuneti. Neptun trece prin zodia dv. de cativa ani, deci influenta neptuniana nu este o noutate pentru dv. Varsatorii sunt deschisi spre idealuri noi de viata. Aveti o inclinatie aparte spre latura sensibila a vietii si o capacitate deosebita de a intelege omul dincolo de aparente, de a fi aproape de el, de a rezona pe aceeasi lungime de unda. Poate fi una dintre cele mai sensibile si mai romantice perioade din viata dv., cand puteti cunoaste la cote maxime, dar si suferinta, in cazul in care porneste pe fondul unor mari iluzii. Artistii Varsatori sunt favorizati sa-si expuna talentul in lumini dintre cele mai bune. Atractia spre spiritualitate se resimte intens, deci puteti fi chemat pe diverse cai spre credinta, religie sau alte forme spirituale. Sunteti mult mai darnic si mai intelegator, dar nu intotdeauna deschiderea sufleteasca este de bun augur, pentru ca va face extrem de vulnerabil in fata ranilor emotionale. Sunteti rupt de realitate si lumea va poate considera un visator incurabil. Ati fi potrivit in acele planuri ce necesita apropiere sufleteasca, intelegere, compasiune, dragoste, si nicidecum pe pozitii cheie unde trebuie sa luati decizii capitale. Deoarece Neptun va poate incetosa orizonturile, sunteti pandit de unele dintre cele mai mari gafe ale vietii dv., lasandu-va furat de ceea ce sufletul dv. dicteaza. La finalul anului 2012, prezenta asteroidului casatoriei in zodia dv. deschide una din cele mai bune perioade pentru casatorie, ca atare poate aparea sansa de a va gasi jumatatea sau de a decide o uniune pe viata cu omul potrivit.

PESTI

Trecerea lui Saturn prin Rac va ajuta sa deveniti mult mai organizat si mai eficient in ceea ce faceti in 2012. Eforturile dv. ajung la realizari concrete, deci va fi o perioada in care toate ies bine daca va canalizati fortele spre un scop foarte bine conturat. Sunteti perspicace, luati decizii corecte si la obiect, sunteti eficient si ferm pe pozitie, nu va pierdeti energia pe fleacuri sau experimente riscante. Imaginea socio-profesionala este mult mai bine conturata si pozitia in societate devine mai stabila. Castigati respectul si admiratia lumii pentru ceea ce faceti. Poate fi o perioada in care va simtiti pe teren sigur, fara sa mai simtiti nevoia de schimbare. Reusiti sa va indepliniti cu succes responsabilitatile asumate si sunteti mandru de ceea ce ati realizat. sentimentala capata stabilitate si consistenta, deci poate fi timpul unei relatii serioase, care poate duce spre intemeierea unei familii, cu sansa aparitiei unui copil. Uranus a intrat in zodia dv. la inceputul lui 2012 si provoaca un val de schimbari. Veti dori sa va rupeti de tipare vechi, sa aduceti noul in viata dv. Veti simti nevoia unei eliberari de blocajele care nu v-au lasat sa va manifestati, deci timp de cativa ani, toti Pestii vor cunoaste o noua latura a personalitatii lor. Este vremea dv. sa straluciti, sa iesiti in evidenta. Sunteti capabil de acte excentrice, socante, care vor uimi anturajul, dar vor fi doar o cale de a va manifesta propria vointa, fara a mai tine cont de altii. Independenta dv. ajunge, acum, la cote maxime, deci este momentul ideal de a va rupe de tot si de a evolua pe cont propriu.